Blog- Archív

Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Montag, September 13, 2010

Zöld paradicsom

Rettentö ez az idöjárás. Hüvös van és sok az esözés, nem kedvez a paradicsomjainknak. 
Mutattam képet a kis konyhakertünkröl, amiben van 6 tö paradicsom is. Ebböl 2 koktélparadicsom, édes, nagyon finom terméssel. A két tö teli zöld paradicsomokkal, amik vagy szétpukkannak vagy szimplán rohadnk a sok esözés és hüvös idöjárás miatt. ( a képen a tegnapi "szüret" eredménye látható zöld koktélparadicsomok, zöld kaliforniai paprika, cukkíni)


 Ezért tegnap délután úgy döntöttem, hogy leszedem és hogy ne menjen kárba, elteszem savanyúságként. Még soha nem tettem el savanyúságot férjem pedig nem is ismeri a savanyúságként eltett zöld paradicsomot. Tehát bújtam a netet, majd több receptböl összehoztam az enyémet:


Eltett zöld paradicsomok


Hozzávalók:

  • zöld koktélparadicsomok
  • 1 liter víz
  • 2 EK cukor
  • 1 EK só
  • 3 EK borecet (5%-os)
  • pár gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • kapor
  • szemes feketebors
A vizet a cukorral, sóval és az ecettel felfözzük, közben megmossuk a paradicsomokat és egy tüvel pár helyen megszurkáljuk, hogy a forró létöl nehogy szétrepedjenek. 
Az alaposan megmosott, tiszta üvegekbe elosztjuk a paradicsomokat, közéük téve a megtisztított fokhagymagerezdeket és a szálára vágott vöröshagymát. a tetejére szórunk ízlés szerint a feketetborsból és a kaporból.
A felforrt ecetes lével színültig töltjük az üvegeket, rázárjuk a tetöt és pár percre a tetöre fordítjuk, majd szárazdunsztban kihütjük.

Mivel ez az elsö ilyen módon eltett zöld paradicsomom ezért nem is tudom, hogy milyen lesz ízre. A lé viszont nagyon fincsi volt füszerek nélkül is, szóval remélem a legjobbakat.

A maradék 4 tön is vannak még zöld paradicsomok, azokból majd mást készítek...

0 megjegyzés/ Kommentare :

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10