Blog- Archív

Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Sonntag, September 26, 2010

Gombás Geschnezeltes/ Geschnezeltes mit Pilzen

Akárhánszor készítem ezt az ételt mindig elgondolkozok, hogy vajon mi lehet a magyar megfelelöje? Egyszerüen nem találtam még meg a megfelelö fordítást, így marad az originál német kifejezés :) Akinek van ötlete, ne tartsa magában, ossza meg velem!


Gombás geschnezeltes

Hozzávalók:
  • 300-400 g sertéshús (filé, karaj, comb ízlés szerint)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • kevés kb. 1 EK olaj
  • 200-250 g gomba (sampion)
  • 2 dl tejszín
  • 1 TK liszt
  • só, fehérbors
Elkészítése: a húst vékonyra felszeleteljük és kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk és egy serpenyöben a forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a közben felszeletelt gombát és a szálára vágott hagymát. Óvatosan kevergetjük, ha a gomba összeesett akkor sózzuk, borsozzuk. Meghintjük a liszttel, kicsit pirítjuk majd felöntjük a tejszínnel. Levesszük  kis lángra és míg a köret (tészta- szélesmetélt) elkészül fedö alatt fözzük. A végén ha kevésnek bizonyulna a szósz, akkor a tészta fözövizéböl 2-3 evökanállal tehetünk bele.

Gyors és meglepöen zamatos étel. A gombát lehet piros/ zöld/ sárga kalifornia paprikával is helyettesíteni ill. én már készítettem cukkínivel is, bár a gombás változat a favorit (holott én a gombát nem is szeretem :))

2 megjegyzés/ Kommentare :

Ju hat gesagt…

Szerintem tejszínes-gombás sertésragu :)

Hena hat gesagt…

Tééényleg! Köszi!

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10