Blog- Archív

Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Freitag, September 17, 2010

Nemezelt cipö a ház asszonyának, azaz nekem :)

Huh, kipipálhatok egyet a félkész darabok listámról :) Kész lett a mamuszom :) Még tavaly kezdtem bele a télen, vagy idén már karácsony után?, már nem is emlékszem rá pontosan. Megcsináltam az egyiket, meghorgoltam a virágot, összevarrtam, rávarrtam a virágot is, majd hozzákezdtem a másikhoz, amit 10 sornál valami oknál fogva abbahagytam.Így nézett ki "nyersanyagként", nemezelés elött. Aztán a hétvégén elövettem és elkezdtem folytatni, azaz folytattam volna, de a kedves fiaim eltüntettek a zoknikötötükböl 3 db-ot, így nem tudtam folytatni. Egy napig tüvé tettem a házat, majd vettem egy másik készletet, említettem is az elözö posztok valamelyikében. Nos ma reggel a férjem megtalálta a hiányzó darabokat.........
Nem egy kis darab ez a topánka :) Hozzátettem a lábam, hogy lássátok a gulliveri méretet... férjem végig viccelödött, hogy kinek kötöm ezt a csónakot :D
Nemezelés elötti mérete: hossza 36 cm, szélessége 13,5 cm


És ez lett belöle a nemezelés után: pontosan az én méretem!!! Izgultam ám rendesen, hogy jó legyen rám és tényleg tökéletes lett.
Nemezelés utáni méret: hossza 26 cm, szélessége 11 cm.


A virágokkal megszenvedtem. Említettem már többször is, hogy nem megy nekem ez a horgolás, de nem adom fel........ 2 napig virágokat horgoltam, újra és újra vissza kellett bontanom, már a guta kerülgetett......... aztán csak sikerült!


A végeredmény nagyon pofás lett, már majdnem száraz volt, mikor belebújtam és lefotóztam a lábamon is, hamar átvette a lábam melegét és igazán kényelmes darab. Férjem szerint viszont kellene bört varrnom a talpára, egyrészt  hogy ne csússzak el benne, másrészt, hogy melegebb legyen, hiszen itt az alsó szinten kö van mindenütt.


A képen a lábfejem külsö élén állok, ezért a fura domborítás :) viszont így lehet látni, hogy oldalt milyen magasan jön fel, tényleg melegít ez a topánka.
Annyira tetszik ez a nemezelös mamusztechnika, hogy azon gondolkozom, a fiúknak is ilyesmiket fogok kötni, Arthur úgyis kinötte a mostani mamuszát, csak nekik mindenképp varrok bört a talpára, magamnak még nem tudom.

Kötött-nemezelt házi balerinacipö vagyis mamusz :)


Anyag: Lana Grossa Feltro, 100% gyapjú
Modell: Lana Grossa
Kötötü/ horgolótü: 8 mm


összesen kicsivel több mint 200 g

0 megjegyzés/ Kommentare :

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10