Blog- Archív

Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Samstag, September 11, 2010

Az új Baby elsö sapkája

A kiscipöhöz kötöttem ugyanabból a fonalból egy kis sapkát is. 
Viszont elhatároztam, hogy le fogom írni a saját kötésmintáimat, mert elfelejtem, pedig nem ez volt az elsö sapi amit kötöttem, mégis kétszer kellett visszabontanom, elöször a fehér részig, mert nem jött ki a fogyasztás, majd a vékony fehér csíkig, mert túl rövid lett (emlékeztetö: nem árt ha a homlok-tarkó hosszt is lemérem!!! :))Horgoltam egy kis pántot a sapka széléhez, és miközben a korongokat horgoltam újra meg kellett állapítanom, hogy soha nem fogok tudni megtanulni horgolni :( ennyire futja a tudásom, de ez is kínkeservesen megy csak, egyszerüen nem látom a szemeket- pedig szemüveget is vettem fel!- elö kell vennem a kézimunkás könyvem, annyira jó horgolt minták vannak, meg akarok tanulni horgolni!!!!!!)

Mire elkészültem a sapival és elvarrtam a lelógó fonalakat is, pont felébredt Nalani, nyilván rögtön ráadtam a sapit :) és nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e, úgy néz ki benne mint egy játékbaba...
Szerintem rettentöen édes, de én ugye elfogult vagyok :D (miközben nézegettem a fotókat, eszembe jutott, hogy anno Arthurról, az elsöszülöttömröl is készült hasonló fotó és szerintem döbbenetes a hasonlóság.... ehhh kell még egy lányka aki a másodszülöttemre azaz rám hasonlít és akkor szépen párban lesznek :D )

Sapka 2 hós babára (38 cm fejkörméret)


Anyag: 100 % pamutfonal
Kötötü, horgolótü: 2,5 mm


Kötéspróba: 26 szem x 30 sor= 10 x 10 cm


96 szemet felszedünk a fehér fonallal, majd elosztjuk egyenletesen a 4 zoknikötötüre (24 szem pro kötötü) és zárjuk a kört. 
5 sort kötünk patentmintával (1 s 1 f), 
aztán 3 sor sima majd 1 sor lykuasminta: *3 szem sima, 2 sz simán összekötünk, 1 ráhajtás* ezt a két csillag között végig ismeteljük a soron.
3 sor sima (ráhajtásokat is simán kötjük) aztán a következö sorban ismét lyukasminta, de eltolva az elözö lyukasmintasorhoz: *1 sima, 2 sz simán összekötünk, 1 ráhajtás, 2 sima* a csillagok közti részt végig ismételük a soron.
3 sor sima
Váltunk  a lila fonalra: 1 sor sima, 2 sor fordított, 3 sor sima és ebben a sorban megkezdjük a fogyasztást: * 10 szem sima, 2 sz simán összekötünk, 10 sz sima, 2 sz simán összekötünk* a csillagok közötti részt ismételük a soron, következö sor fordított.
Váltunk a fehér fonalra, 2 sor sima.
Váltunk a lila fonalra ebben a sorban ismét fogyasztunk: *9 sima, 2 simán összekötünk, 9 sima, 2 simán összekötünk, a ** közti részt ismételjük a soron.
A lila színnel kötünk 13 sort, közben minden 4. sorban fogyasztunk.
Váltunk a rózsaszín fonalra: 1 sor sima, 1 sor fordított, 1 sor sima, 1 sor fordított, közben a fogyasztást végig csináljuk minden 4. sorban.
Váltunk a lila fonalra, ezzel 2 sor sima, majd váltunk a rózsaszín fonalra, addig fogyasztunk, míg minden tün 2-2 sz marad csak= 8 összesen, ezeken áthúzzuk a fonalat, meghúzzuk és elvarrjuk a fonal végét. Kész a sapi!

5 megjegyzés/ Kommentare :

Carrie hat gesagt…

Nagyon édes a lányod a sapkában! Ügyes vagy, irigylem az energiádat (én egy mellett+munka+házimunka is kipurcanok :-DDDD)

A horgolásba én is nehezen jöttem bele, fekete fonallal nem is mertem dolgozni, de most már megy.

Hena hat gesagt…

Köszönöm! Kis tündérke, nekem ö a legszebb :D

Energia megsokszorozódik a gyerekek számával, nincs lazsálás :D

Brigi hat gesagt…

Légyszilégyszilégyszi, ha lesz egy lányom kéééérlek köss neki egy ilyen sapit!!!!! Cserébe visszaküldöm a fátylad. :):) Na jó, anélkül is megkapod, de annyira helyes ez a sapi és tündéri Nalani!!!! Ja, és tényleg tiszta Arthur!

Hena hat gesagt…

Oké Brigi megdumcsiztuk :D Kiscipö is legyen majd a sapi mellé? :)Mikorra is kell?

Brigi hat gesagt…

Naná!!! Egy egész szett :) És 2012 novemberre legyen kb. kész. :D

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10