Blog- Archív

Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Montag, Oktober 04, 2010

A szüret napja/ Der Tag der Ernte

Na nem valami nagy dologra kell ám gondolni :D 
Ma a gyönyörü meleg idöben végre nekiálltam és leszedtem a petrezselymet. Nagy meglepetésemre a nagy vastag töveknél jöttek az új friss hajtások, így azokat meghagytam. Lett egy jóóó nagy csokor petrezselymem, amit a kaporhoz hasonlóan, röviden lezuhanyoztattam, konyhai papírtörlön megszárítottam, majd apróra vágva 1 literes zacskókba téve (laposra vákuumozva) lefagyasztottam. Eddig jégkockatartókba gyömöszöltem az apró levélkéket, tettem rá egy-egy csepp olajat és így ment a fagyasztóba, de most nincs idöm ezzel szórakozni és a zacskós megoldás a kaporral is prímán müködik, remélem a petrezselyemmel is fog.

Tegnap bicajostúrázni voltunk a gyerekekkel és felfedeztünk két csipkebogyólelöhelyet is, sajnos a tavalyi bokrokat kivágták. Így ma délután visszamentünk és lecsupaszítottuk a bokrokat. A gyerekek is nagyon segítökészek voltak a nap is gyönyörüen sütött, szép volt a környék, jó délután volt nagyon. Már áznak a csipkebogyók, holnap készül belöle a lekvár is. (addig ápolgatom a szétmart kezeimet)


1 megjegyzés/ Kommentare :

Ju hat gesagt…

Hena, egyszer áruld el mi a trükkje a csipkebogyó pucolásnak! Szinte csak mag és héj...
Mi csak télen szoktuk eszegetni a bokorról amikor hóban sétálunk kint :)

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10