Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Mittwoch, August 25, 2010

Fóliában párolt csirkemell mozzarellával

Ez egy nagyon egyszerü, finom és mutatós étek... és még viszonylag gyorsan is elkészíthetö, vagyis elökészíthetö. (hihetetlen de több mint egy hete készül ez a bejegyzés, most már tényleg ideje megírnom :) )


Fóliában párolt csirkemell mozzarellával

Hozzávalók:
 • csirkemellfilé (felezett, tehát nem egész, szív alakú csirkemellek)
 • paradicsom
 • mozzarella
 • zöldfüszerek ízlés szerint (bazsalikom, oregánó, kakukkfü, rozmaring stb.)
 • só, bors
 • alufólia
 • kis olaj
Elkészítése:

 1. akkora darabokat tépünk az alufóliából, amelyekbe kényelmesen bele tudjuk majd a húst csomagolni. Kis olajal megkenjük az alufóliát. A sütöt elömelegítjük (alul-felül, 200 °C).
 2. A csirkemelleket megmossuk, levágjuk a nemkívánatos részeket, majd keresztbe egy éles késsel "zsebeket" vágunk bele- ide tesszük majd a paradicsomokat és a mozzarellákat- majd rátesszük a fóliadarab közepére.
 3. A paradicsomokat megmossuk és vékony karikákra vágjuk a mozzarellát felszeleteljük.
 4. A csirkemellek zsebeibe felváltva tesszük a paradicsomot ill a mozzarellát. Megszórjuk apróra vágott friss zöldfüszerrel (vagy szárítottal), gyengén sózzuk, borsozzuk és a végén felhajtuk a fóliát és így becsomagoljuk a hússzeleteket.
 5. Az elömelegített sütöbe tesszük a középsö polcra és kb. fél óra alatt készre pároljuk. Míg a hús párolódik, addig elkészítjük a köretet esetleg salátát és rendbevágjuk a konyhát is. :) (egyszerü fött rizzsel tálaltam).
Kibontáskor legyünk óvatosak, a paradicsom és a mozzarella is levet ereszt, amit kár lenne kidobni locsoluk meg a köretet, esetemben a rizst. El tudom képzelni markánsabb ízü sajttal is, pl füstölt sajttal.


0 megjegyzés/ Kommentare :

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10