Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Mittwoch, November 18, 2009

Sütötöklekvár/ Kürbiskonfitüre


Ez egy eléggé érdekes kompozíció. Nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon milyen lehet és wow! Aki szereti a sütötök édeskés ízét valamint a csili csípösségét, nem fog csalódni. Kíváló sajtokhoz, sült húsokhoz de egyszerüen kennyére kenve is. És milyen ízre? Elsö benyomás az az, hogy édes aztán pedig kellemesen pikáns-csipös.

Sütötöklekvár

  • 500 g sütötök héja nélkül (vagy hokkaido tök, annak nem kell levágni a héját)
  • 125 ml almalé
  • 200 g cukor
  • késhegyni örölt ánizs
  • 1/3 TK fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 szárított chilipaprika
A tököt kisebb darabokra vágjuk, hozzáadjuk az almalevet, cukrot és a többi füszert jól összekeverjük és fözni kezdjük. A tök fajtájától függönen kb 15 perc alatt megfö (én hokkaidotökböl készítettem tényleg 15 perc alatt megfött). Ekkor kihalásszuk belöle a csiliket és botmixerrel összetörjük a tököt. Ha nagyon besürüsödne adhatunk hozzá még vizet, majd forrón üvegekbe töltjük, rövid idöre a tetejükre állítjuk az üvegeket, és szárazdunsztban kihütjük. 3 kisüveg lesz belöle.

0 megjegyzés/ Kommentare :

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10