Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Dienstag, März 29, 2011

"Amaz" Nyaklánc/ "Amaz" Collier

Több mint 2 évtized is eltelt már azóta, hogy gyöngyöt füztem. Akkor kimerült nyári táborozások alkalmával krokodil és egyszerü virágnyaklánc füzésében, szóval semmi komplikált minta vagy ilyesmi. Most viszont elkapott a láz.
Tegnap füztem ezt a láncot, ma pedig rátettem a kapcsolót. A szabóbabán rajta volt a Bandana kendöm, szerintem nagyon szép az összehatás. Töröm a fejem, hogy milyen fülbevaló illene hozzá. :)


Kedves gyöngyfüzök, kis segítséget kérnék, hogy rendesen le tudjam írni a gyöngyöket, sajna a (magyar) szakkifejezésekben nem vagyok járatos :( Szóval hogy nevezik az olyan gyöngyöt, aminek a felülete kapott még egy extra fényezést? Németül gelüstert. Aztán a nem áttetszöt a németek Opak-nak hívják, és van még az olyan, aminek a felületén szivárványszínben törik meg a fény (föleg kékes-lilás színekben), ez németül irisierend. Valamint a furatnak van külön megnevezése? Pl. színes furat, vagy ezüst lyuk...? (németül ...einzug, pl. Silbereinzug= ezüstszínü a lyuk belül). Köszönöm szépen a segítséget!


Ich habe mich seit etwa 2 Jahrzehnten mit Perlenschmuck nicht mehr befasst. Na ja, damals habe ich auch nur einfache Ketten bzw. mal Krokodil im Ferienlager gefädelt, also nichts kompliziertes. Jetzt aber hat mich das Perlenschmuckfieber erwischt :)
Gestern habe ich diese Kette gefädelt, heute habe ich den Verschluss daraufgebastelt und fertig! Auf der Schneiderpuppe war noch mein kleines Bandana-Tuch, ich finde diese zarte Töne passen sehr gut zueinander. Hm, Ohrringe fehlen aber noch :)







"Amaz" Nyaklánc/ "Amaz" Collier


Anyag/ Material: Kásagyöngyök: Krizolit ezüsttel átfúrva 2,3 mm, Homokszínü opak 2,1 mm, ezüst kapcsoló/ Rocailles: Chrysolite mit Silbereinzug 2,3 mm, Sand, Opak gelüstert 2,1 mm
Minta/ Muster: Collar Amaz
Készült/ Vertigstellung: 3,5 óra/ 3,5 Std

4 megjegyzés/ Kommentare :

Nina hat gesagt…

Was für ein wunderschöner Hauch von
Kettchen!

Herzlichst
Nina

Hena hat gesagt…

Dankeschön Nina!

Zsófi hat gesagt…

sztem nem állok veled szóba soha többé

Hena hat gesagt…

Hihi Zsófi :D ez azt jelenti, hogy tetszik neked? Te is szeretnél egy ilyet? :)

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10