Blog- Archív

Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Freitag, Oktober 16, 2009

Megcsípte végre a dér a kökényt!

Tegnap délután elmentünk sétálni. Fiam kifejezett kérésére vonatokat nézni mentünk, igazság szerint én jobban szerettem volna a másik irányba és a boltba is betérni, de Fiam hajthatatlan volt "biztosan mindjárt jön a vonat!" felkiáltással elindultunk. Jó kis túra volt, a nap sütött ugyan de fagyos volt a levegö. Hazafelé az erdön keresztül jöttünk, még annyira nem is volt késö és eszembe is jutott, hogy ez volt a második fagyos nap, lehet kökényt szedni! Fiam nagy partner volt ebben, még akkor is, amikor a hidegtöl majdnem lefagyott a keze, mellesleg az enyém is. Szedtünk egy nagy adagot és lassan hazabandukoltunk. Eredmény majdnem 500g!

Jogos lehet a kérdés, hogy vajon minek is nekem kökény? A kedvenc füveskönyvemben volt róla szó, ilyen és ehhez hasonló kedves népi szólásokkal körítve: ha a kökénynek különösen sok tövise van, akkor abban az évben bizony kevés a szüz leány, vagyis különösen sok gyermek fog születni.
Viccet félretéve: likör készül belöle. Az eredményre én is nagyon kíváncsi vagyok...

4 megjegyzés/ Kommentare :

Mi hat gesagt…

Kíváncsian várom a kökénylikőr receptjét...Ugye közkinccsé teszed?

Hena hat gesagt…

Igen, csak még a hétvégéig kell egy kis türelemmel lenni, akkor fogom leszürni és látni kb. hogy milyen lesz.

Lipodresch hat gesagt…

Én próbáltam belőle lekvárt de nagyon macera... macerásabb mint a csipke. Ugyanis ráfő a magra a hús és rettenetesen nehéz leszedni, ráadásul a húsa olyan grízes állagú lesz.

A kökény likőr hogy készül? Én olyat ismerek, hogy ágyaspálinka (jó pár hónapig állni hagyni), majd cukorsziruppal hígítani. De még nem készítettem. Csak diót csipkét, meg málnát.

Hena hat gesagt…

Jó, hogy szólsz, akkor nem is ülök neki a kökénylekvárnak, pedig eszemben volt! Köszi!

A likörröl érik a poszt lassan...

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10