Blog- Archív

Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Freitag, Oktober 16, 2009

Szilvalekvár

Hétvégén föztem szilvalekvárt, tegnap este pedig megcsináltam hozzá a címkéket is. Készítettem már máskor is szilvalekvárt, de most egy másik receptet próbáltam ki: Érchegyi Szilvalekvár, vagyis Zwetschgenmus aus dem Erzgebirge és azt hiszem az eddigi legjobban sikerült szilvalekvárról van szó. Elkészítése nagyon egyszerü.

Érchegyi Szilvalekvár (Zwetschgenmus aus dem Erzgebirge)

Hozzávalók:
  • 3000 g szilva
  • 600 g befözöcukor
  • 1 EK fahéj
  • 2 csapott TK örölt szegfüszeg
A szilvát magjától megpucoljuk és nagylukas daralón ledaráljuk. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfüszeget és alaposan elkeverjük. A sütöt elömelegítjük 180 fokra (alul-felül) a szilvamasszát beletesszük egy mélyebb, tüzálló formába és másfél órán keresztül összesütjük, ha nagyon leveses a szilva, akkor kicsit tovább is bent maradhat, majd forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk és 10 percre a kupakjára állítjuk, majd szárazdunsztba tesszük. Kb. 6 440 ml-s üveg lesz belöle (nekem 7 db nem egyforma méretü üveg lett).

Tegnap felbontottunk egy kis üveggel és egyszerüen isteni. Nyers állapotában nagyon markáns íze van a szegfüszegtöl, izgultam is nem kicsit miatta, de a sütés során (idönként nem árt megkeverni a masszát) elillan vagy átalakul a füszeres, domináns íz. Karácsonyi gasztroajándék is lesz belöle, remélem ízleni fog az ajándékozottaknak is.

0 megjegyzés/ Kommentare :

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10