Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Montag, Februar 20, 2012

Nemezelt cipö leírása/ Filzschuhe Anleitung

Közkívánatra! :)

A minta a Lana Grossa Strick & Filz No.1 Magazinjában található, alábbiakban a fordítása.

Dieses Muster ist im Heft Strick & Filz von Lana Grossa No.1 erschienen.


Kötésminta 38 (39; 40)- es méretre:

Fonal: Lana Grossa Feltro Print, 300 g, 8-as zoknikötötü, 7-es horgolótü
Kötéspróba nemezelés elött: 22 szem x 33 sor= 20 x 20 cm
39, 40-es méretre az adatok a zárójelben

32 (32; 34)szemet felszedünk és harisnyakötésel oda- vissza (színe sima, viszája fordított) kötünk 32 (33; 34) sort. Ebben a sorban eloszlatjuk a 32 szemet a 4 zoknitüre és felveszünk 2 szemet a sor elejére. Így lesz 2 tünk 8-8 és 2 tün 9-9 szem (40-es méretnél mindegyik tün 9 szem).
Körben körünkt tovább 26 (28; 29) sort. A cipö orrának a kialakításához a 27. (28.; 29.) sortól minden sorban minden tün az elsö két szemet összekötjük. Ezt a fogyasztást addig folytatjuk, míg minden tün 2-2 szem marad csak. Ezeken a szemeken áthúzzuk a fonalat, összehúzzuk és elvarrjuk a szálat. Hátul a saroknál összevarrjuk.
A cipö párját ugyanígy készítjük..

Virág a cipöre:

5 lsz, kúszószemmel körré kapcsoljuk
1. kör: * 3lsz, 1 kispálca a gyürübe * a * *- közötti részt még 4szer ismételjük. A kört és a további köröket is egy kúszószemmel zárjuk
2. kör: az elözö sor mindegyik ívébe 1 kispálca, 3 erp, 1 kispálca
3. kör: * 6 Lsz, 1 kúszószem az 1. kör láncszem-ívekben, a kúszószem a középsö erp-nél kapcsolódjon*, a * *- közötti részt még 4x ismételjük.
4. kör: az elözös kör lsz-íveibe: 1 kispálca, 2 erp, 3 kétráhajtásos pálca, 2 erp, 1 kispálca.

A virágokat rávarjuk a cipök elejére.

Nemezelés:

Mosógépben, 40 °C-on mosószerrel (gyapjúruhákhoz), a legjobb, ha egyéb ruhákat is teszünk a dobba. Én egyszerüen betettem egy aktuális sötétruhás mosásba és 1400-on centriztem. Mosás után formára igazítjuk és kitömjük újságpapírral. Ha mosás után még túl nagy lenne, akkor mossuk ki még egyszer.

4 megjegyzés/ Kommentare :

Tündérlátta hat gesagt…

Ez csúcsszuper!!!

Hena hat gesagt…

:)

elina hat gesagt…

jaj de joooooo.....koszonom!!!:-)

Hena hat gesagt…

Szívesen :) remélem érthetö is :)

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10