Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Sonntag, Oktober 09, 2011

Arthur sapkája/ Mütze für Arthur

Beköszöntött az ösz, olyan éles volt a váltás, hogy nálunk a férjem kivételével, mindenki kidölt. A héten itthon maradt Ruben is, miután kedden egy napi ovi után (hétfön ünnepnap volt) visszaesett a betegséggel, újra lázas lett, egyidejüleg engem is leterített. ìgy a héten nem is volt máshoz se eröm, se kedvem. Igaz ugyan, hogy a listámon nem szerepelt ez a sapka, de miután Ruben sapija kész lett Arthur minden nap azzal jött, hogy "ugye nekem is kötsz egy sapit "A" betüvel rajta?", kénytelen voltam a nyomásnak engedni :)

Der Herbst ist angekommen... und die erste Erkältung auch, mich hat es auch erwischt und so konnte ich in dieser Woche auch nichts anderes, nur diese Mütze fertig stricken. Die musste ich auch, nachdem Ruben's Mütze fertig war, hat mich Arthur jeden Tag gefragt, "Mama strickst du mir auch eine Mütze mit "A" wie Arthur darauf?" 






Egyszerü sapka 2/ Einfache Mütze 2

Anyag/ Material: Rowan extra fine merino DK 100% merino, némi gyapjúfilc/ Rowan extra fine merino DK, 100% merinowolle, Reste Wollfilz
50 g= 125 m, 3,75 - 4 mm kötötüméret/ Stricknadel
BBB Martine merinógyapjú 100% merino (narancssárga színü fonal)/ BBB Martine Merinowolle, 100% Merino (Orangefarbige Wolle)
50 g= 145 m, 3 - 3,4 kötötüméret/ Stricknadel
Minta/ Muster: sajáteigene
Kötötü/ Stricknadel: 4 mm
összes fonal/ gesamtmenge Garn: 41 g

5 megjegyzés/ Kommentare :

Irenka hat gesagt…

Nagyon jó lett! Szeretem a simakötéses, csíkos sapikat, és ennek nagyon tetszik a színösszeállítása. Körben kötöd? Ha igen, van valami trükköd, hogy ne látsszon a színváltás? Nekem a körök találkozásánál kicsit elcsúsznak a színek.

Tündérlátta hat gesagt…

Nem tudom miért engem űrhajós sapira emlékeztet!! Szuper!!! Gondolom a betű miatt külön imádják!

Hena hat gesagt…

@Irenka: köszönöm! Körben kötöttem igen (zoknikötötükkel, nekem is elcsúsznak egy kicsit a sor elején a színek, de annyira nem vészes szerintem, mindig lesz valamennyi elcsúszás, hiszen spirálisan haladunk, nincs soremelés, mint horgolásnál.

@Kata: köszi neked is! IGEN a betük a legfontosabbak :D Mikor Arthur felpróbálta a kész sapit (még nem volt rajta a betü), közölte velem, hogy "szép mama, de most már tegyél rá egy "A" mint Arthurt" :)

MrsYarnart hat gesagt…

csudajó sapik! Rubené is, Arthuré is nagyon tetszik!

Hena hat gesagt…

Köszönöm! Most a lányos sapikon a sor :)

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10