Blog- Archív

Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Montag, Juli 04, 2011

Kicsi lánykám.../ Mein kleines Töchterlein...

Egy évvel ezelött kezdödött. Felálltam a székröl, hogy kimenjek a konyhába leöblíteni a férjemtöl kapott Magnum Fruit Template-et... a hütö elött állva valami furcsa bizsergést éreztem és aztán jött a már szinte megszokott, mindent háttérbe helyezö érzés: megrepedt a magzatburok! Vártam pár pillanatot, hogy megbizonyosodjak, tényleg a burok az, lenézvén láttam is az egyre jobban terjedö vizes foltot a nadrágomon.
Üdvözült arckifejezéssel kimentem a teraszra, férjem épp ott bütykölt valamit. Megálltam és csak vigyorogni tudtam, ö rámnézett, nem értette mit akarok én pedig a nadrágomra mutattam. Immár a földre is csöpögött, egyértelmü volt most már tényleg.

38+0... hirtelen ráeszméletem, hogy vasárnap van, még jobban vigyorogni kezdtem, hiszen a bábáknak a héten mondtam, hogy ma szeretnék szülni :) Fel is hívtam öket, kérdezték jöjjenek-e, mondtam még ne, minden rendben van, majd szólok.
A következö órák nem is tudom hogyan teltek, skype-on tudósítottam a barátnöimet is, a fiúkkal is játszottam, vacsorát készitettem és összeraktuk a kiskádba a szüléshez a kellékeket. Közben itt voltak a bábák is, megvizsgáltak és mondta Beate, hogy fájás nélkül nem lesz szülés :)
Megvacsoráztunk. Ekkor éreztem, hogy most már szeretnék egy kicsit egyedül lenni, befelé fordulni.

Letettük a fiúkat aludni én pedig elmentem zuhanyozni. 21:35-kor telefonáltam Beate-val, mondta nyugodtan aludjak, nehogy a fájásokra várjak, jönnek azok maguktól, fel fogok ébredni... kár, milyen mókás lenne átaludni és arra ébredni, hogy jön a baba kifelé :D

Lejöttem a nappaliba, dumcsiztam még a lányokkal skype-on, majd komolyan elkezdtem gondolkozni, hogy ez a harmadik szülésem, tényleg lehetséges, hogy nem ismerem fel a fájásokat? Ránéztem a laptop órájára: 22:50 "Houston, wir haben ein Problem" hallom a tv-böl, szeretem a filmet, de nem tudok koncentrálni, söt, nem is akarok. Ránézek a laptopra: 22:57. Ok, szerintem ez fájás. Voltaképpen ugyanolyan érzés, mint amit hetek óta érzek, mintha fúrná a buksiját a baba, elöl fáj, lent a szeméremcsontnál. Nem nagyon, éppen annyira, hogy észrevegyem. 23:03 újabb fájás, most már biztos vagyok benne, hogy ez az.

Felhívom a bábákat. Inka épp elaludt, Beate épp hazaért... jönnek azonnal.

Férjem csinált pár fotót rólam.

23:30 mindkét bába ideért. A fájások jönnek, intenzitásuk is lassan de növekszik, egyre hangosabbak lesznek az "AAAA"-im. Beate megdícsér, hogy milyen jól csinálom. Magamban kuncogok, hogy vajon mindenkinek ezt mondják? :D A földön ülök a szönyegen, kissé hátradölve a karjaimra támaszkodok. Jól esik így lenni, a fájások között beszélgetünk, filmekröl, mindenféléröl. Inka elöttem ül a kanapén, Beate a jobb oldalról a kanapén, ferjem bal oldalamon a földön.
Beate szinte észrevétlen mindent elrendezett körülöttünk, nem is emlékszem jóformán, hogy mikor kerültek ki a dolgok a kiskádból.

Férjem kávét hoz a bábáknak és magának. Én vizet iszom, rettentö szomjas vagyok.

Egy erösebb fájás jött. Ránézek Inka karórájára: 00:35 kissé sértödötten megjegyzem a bábák felé: most már mondjátok meg de azonnal, hogy mennyi ideig fog ez még tartani? Ök összenéznek, majd mindentudóan elkezdenek mosolyogni. Inka ráménz és mondja, hogy nagykönyvbe illöen megyek át a különbözö stádiumokon.

Hirtelen pukkanásokat hallok, de nem csak én, hanem Inka is, összenézünk... fájás. Szeretnék pozíciót váltani? Feltérdelek, fejem belefúrom a párnába, nem, nem lesz ez így jó, fájás..

Felállok, mondom négykézlábra szeretnék állni... Inka marad velem, Beate és a férjem hozzák a viaszosvásznat ill. nagy törülközöket, leterítik a szönyegre én kiesek a ritmusból, rosszul lélegzek, kapkodok, na ez így fáj, nem jó, pánikba esek... Inka kezébe kapaszkodok, megnyugszok, minden rendben.

Négykézlábra rogyok, szinte megkönnyebbültem. Legyen már vége. Hm, esetleg kipróbálom tudok-e nyomni.

Tudok! Hurrá!!! Persze nem jól, bele az arcomba, érzem az eröfeszítéseket, Inka segít, ellentnyom nekem. Érzem, hogy hideg vízzel lemossa az arcom, dekoltázsom, karom, jól esik, rémlik, mondom is neki. szemeim becsukva várom a hullámot, nem kell sokáig várnom :) Férjem és Inka segítenek támasztani a karjaimat, Beate mögöttem figyel. Egyszer csak int a férjemnek, jöhet az ihatatlan erösségü kávé... érzem, hogy a kávés pakolást rám teszi, meleget érzek, nem is tudom hirtelen, hogy jól esik-e vagy sem... férjemre parancsolok, hogy tartsa a hasam alulról, úgy érzem menten leszakad, ha nem tartja.

Várom, hogy jöjjön az ismerös, égetö érzés, mikor a fejecske feszít. Ez elmarad de a buksi jön, meglepödök, mire feleszmélek mondja Beate, hogy ne nyomjak tovább... és akkor jön az a mindent elsöprö, csodálatos érzés, ami miatt újra és újra bevállalnám az egészet... férjem így mondta el nekem: hirtelen egy erös rúgás majd érezte, ahogy a baba elhagyja a méhemet... ezzel egyidejüleg én azt éreztem, hogy kicsusszan belölem a drága kicsi lányunk 00:59-kor.

Férjem lányos zavarában nem tudott nem homályos képeket készíteni :D Homályossága ellénre szeretem nézegetni, visszaadja a hangulatot, ott, akkor éjjel a nappalink közepén.

05. Juli 2010, 01:42 Uhr

a 3 napos Nalanival/ mit der 3 Tage alten Nalani

Nalani 11 hónaposan/ Nalani, 11 Monate alt

Szülinapos fotó majd holnap :)


Kicsi lánykám, köszönöm, hogy vagy nekünk!


Auf deutsch folgt noch...

6 megjegyzés/ Kommentare :

Mi hat gesagt…

Boldogságos születésnapot!!!
Melus

Orsi hat gesagt…

Boldog születésnapot! Gyönyörű történet!

Vera hat gesagt…

Hú, de jó volt olvasni, köszönöm! Boldog születésnapot Nalaninak!

Hena hat gesagt…

Köszönjük szépen!

~~~ hat gesagt…

Csodás élmény lehetett, olvasni is az volt! Köszönöm!:-)

Ju hat gesagt…

Boldog születésnapot Nalaninak! :-)

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10