Search

Wird geladen...

Blog- Archív

Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Montag, November 22, 2010

Brassói aprópecsenye/ Breslauer Braten

Egy tipikus magyar étel, rengetegféle változatban. Nekünk ez vált be a legjobban, talán mert nem a pörköltre emlékzetet :D
Ein typisches ungarisches Essen und wie das ist, gibt es in vielen verschidenen Variationen. Wir essen dies am liebsten, vielleicht weil es uns nicht ans Pörkölt (Gulasch) erinnert :D




Brassói aprópecsenye/ Breslauer Braten


Hozzávalók:


  • 500 g sertéshús (comb, lapocka, karaj, ízlés szerint)/ Schweinefleisch (Schweinebraten,- Nacken,- Rücken, je nach Vorlieben)
  • kevés olaj/ wenig Öl
  • 1 vöröshagyma/ Zwiebel
  • 1 dl száraz fehérbor/ trockener Weisswein
  • majoranna/ Majoran
  • só, örölt feketebors/ Salz, Pfeffer- frisch gemahlen
Én általában karajból készítem. A hentesnél a húst felvágatom géppel vékony szeletekre és azt itthon csak kockákra vágom. Egy serpenyöben a forró olajon megpirítjuk a húst, hozzáadjuk a szálára vágott hagymát és jó sok majorannát (kb 2 Ek a szárítottból), ha a hagyma is kissé megpirult, akkor felöntjük a fehérborral és magas lángon folytonoasan keverjük, míg a bor alkoholtartalma elillan, ekkor felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd fedö alatt közepes- kis lángon, míg elkészítjük a köretet, salátát, készre pároljuk.
H a végén túl sok szósz maradna, akkor azt 1 TK liszt és némi víz elegyével besürüsítjük.
Hozzá olyan köret illik, ami a szószt felfogja, én sós krumplival tálaltam, ha több idöm van, akkor a majdnem készre fözött krumplit meg szoktam még kevés olajon sütni is. 
Salátának egyszerü friss zöldsalátát, paradicsommal, piros kaliforniapaprikával, fetával, hagymával, mandarinnal tálaltam Öntetet hozzá (vinaigrette) a következöképp készítettem: 3 EK fehér balzsamecethez, 2 EK olívaolaj, 1 EK Répceolaj, só, bors, 1/2 TK méz és mustárt tettem ezeket minhabverövel jól összekevertem, míg homogén állagot kaptam ( az olaj elegyül az ecettel= egynemü, sárgás öntet).

Ich koche dieses Gericht in der Regel vom Schweinerücken. Bei dem Metzger lasse ich das Fleisch mit der Maschine in dünne Scheiben schneiden und zu Hause mache ich daraus Vierecken- Scheibchen.
Das Öl erhitzen und das Fleisch anbraten, mit Majoran (etwa 2 EL) bestreuen danach die in Scheiben geschnittene Zwiebeln dazugeben und wenn diese glasig angebraten sind mit dem Wein das ganze ablöschen. Unter rühren die Flüssigkeit reduzieren, damit das Alkohol aus dem Wein ausgekocht wird. Mit Wasser aufgießen und salzen, pfeffern. Unter einem Deckel bei mittlerer Hitze bis die Beilagen und Salat fertig sind, garen. Wenn am Ende zu viel Flüssigkeit übrig bleibt, dann diese mit 1 TL Mehl und wenig Wasser-Gemisch binden.
Beilage: eignet sich alles, was die Sosse gut aufnehmen kann, z.B Salzkartoffel.
Salat: einfacher, gemischter Salat mit Tomaten, roter Paprika, Zwiebel, Feta, Mandarine. 
Salatsosse: ich habe eine Vinaigrette gemacht: zu 3 EL Weisse Balsamico 2 EL Olivenöl und 1 EL Rapsöl, Salz, Pfeffer, 1/2 TL Honig und Senf geben, gründlich verrühren bis eine cremige Sosse entsteht.


Üdv/ Grüße,

0 megjegyzés/ Kommentare :

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10

Real-time Earth and Moon phase